Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν τα νύχια μας γερά και να μακραίνουν αμέσως

by Ioanna Sxoina

Αν ήξερες πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή στο να έχουμε γερά, δυνατά και μακριά νύχια, σίγουρα θα αναθεωρούσες για πολλά πράγματα!

Η αλήθεια είναι πως είμαι παθούσα, αφού από μικρή είχα πολύ εύθραυστα νύχια, που ξεφλούδιζαν και φυσικά έσπαγαν πανεύκολα! Από τις πρώτες μου σκέψεις ήταν να αγοράσω ένα ειδικό προϊόν για ενδυνάμωση(κάτι που σίγουρα αποτελεί λύση) αλλά δεν ξέρουμε μακροπρόθεσμα τι αποτελέσματα μπορεί να έχει στον οργανισμό μας κάποιο τέτοιο προϊόν, αφού ορισμένα από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, περιέχουν φορμαλδεϋδη, ουσία για την οποία θα μιλήσουμε σίγουρα αναλυτικά σε επόμενα Post!

Οπότε λοιπόν η πιο ασφαλής λύση είναι να δουλεύουμε από μέσα προς τα έξω…Δηλαδή να ενδυναμώσουμε εσωτερικά τον οργανισμό μας,ώστε να ακτινοβολεί συνολικά!

Για πάμε λοιπόν να δούμε τι χρειάζονται τα νυχάκια μας για να είναι γερά και μακριά:

 

 

 

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για να έχουμε γερά και υγιή νύχια, χωρίς να χάνουν την αντοχή και τη λάμψη τους. Τροφές από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε ασβέστιο είναι φυσικά τα γαλακτοκομικά, τα ψάρια, το σουσάμι αλλά και ορισμένα σκουροπράσινα λαχανικά.

 

 

Ψευδάργυρος

Έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη ψευδάργυρου μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση λευκών στιγμάτων στα νύχια μας. Τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο είναι το συκώτι, το βοδινό, το κοτόπουλο, το αρνί, η μπανάνα, τα μανιτάρια, ο κρόκος του αβγού, όσπρια,θαλασσινά, το μπρόκολο, το σπανάκι)

 

 

Πρωτεϊνη

Η μειωμένη πρόσληψη πρωτεϊνης μπορεί επίσης να μας οδηγήσει στην εμφάνιση λευκών κηλίδων, οπότε σίγουρα το διατροφολόγιο μας θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές όπως: Αβγά,όσπρια, κρέας.

 

Άρα λοιπόν μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε λαχανικά,φρούτα,σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεϊνη, βοηθά πολύ τα νύχια μας. Ακόμη ένας καθοριστικός παράγοντας συνολικά για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, άρα και  για την υγειή όψη των νυχιών μας, είναι και η κατανάλωση άφθονου νερού!

Κάπως έτσι λοιπόν θα βλέπεις μέρα με την ημέρα τα νυχάκια σου πιο γερά και πιο λαμπερά!(Φυσικά όσο μπορείς να τα απομακρύνεις από σαπούνια και καθαριστικά, φορώντας γάντια)!

 

You may also like