ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ SEX

by Ioanna Sxoina

Μια κοινωνία που προχωρά, εξελίσσεται, αποβάλλει τα ταμπού και τα κλισέ ενώ ταυτόχρονα υπολειτουργεί στην ενημέρωση … Αλήθεια γνωρίζουμε τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από το sex και την προφύλαξη;

Στο άκουσμα της λέξης προφυλακτικό, σε πολλούς έρχεται στο μυαλό  εκείνος ο…”περίεργος” τύπος που τρέχει μέσα στη νύχτα στο περίπτερο και αφού έχει αγοράσει: σοκολάτες, πατατάκια, έναν αναπτήρα, μια εφημερίδα, τσίχλες, 2 παγωτά …καταλήγει να ζητήσει (χαμηλόφωνα πάντα) και ένα κουτί προφυλακτικά! Γιατί όμως; Μήπως γιατί ακόμη η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να μιλήσει ανοιχτά για το sex; Να μιλήσει ανοιχτά για τις μεθόδους αντισύλληψης αλλά και προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;

Η απενοχοποίηση της σεξουαλικής πράξης αυτόματα απενοχοποιεί και τη λέξη προφυλακτικό.

Δυστυχώς οι αριθμοί και οι στατιστικές δείχνουν πως οι αμβλώσεις αλλά και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι σε έξαρση σε πολύ μικρές ηλικίες και αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα σωστής πληροφόρησης.

Τώρα το Καλοκαίρι ειδικά, η χαλαρή μας διάθεση αλλά και η τάση να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και τα όσα μας πνίγουν στην καθημερινότητα, ίσως μας κάνουν επιρρεπείς σε αποφάσεις που κοστίζουν( και προφανώς δεν αναφέρομαι σε οικονομικό κόστος!).

Η χρήση προφυλακτικού θεωρείται δεδομένη και μια ασφαλής λύση, ώστε να χαρoύμε τον έρωτα χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις. Η ΣΩΣΤΗ χρήση του προφυλακτικού μας προστατεύει τόσο προσωπικά αλλά και ως κοινωνία. 

Ο μεγαλύτερος ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ μύθος λοιπόν, είναι ότι δεν μπορείς να απολαύσεις τον έρωτα με τη χρήση προφυλακτικού!

Η Durex με τη συλλογή Fun Explosion δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις 4 διαφορετικά είδη προφυλακτικών για κάθε διάθεση! Στο σύνολο περιλαμβάνει 18 τεμάχια σε μια εκπληκτική τιμή και θα τη βρεις στο on line φαρμακείο ofarmakopoiosmou.gr .

Κατάρριψε όλους του μύθους,προστάτευσε τον εαυτό σου, σεβάσου το σώμα σου, τον σύντροφό σου και την κοινωνία που αποτελείς μέλος της!

Η πρόληψη, η προφύλαξη και η σωστή ενημέρωση είναι ευθύνη όλων μας και αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας!

LOVE SEX WITH DUREX!

 

 

You may also like