Άλλαξε τα όλα τώρα

by Ioanna Sxoina

Σάββατο πρωί με μια τεράστια κούπα καφέ αγκαλιά και τον Carlos δίπλα μου να μου θυμίζει πως τα χειμερινά Σαββατοκύριακα ήταν πάντα τα αγαπημένα μου.

Μπορεί ο Χειμώνας ακόμη να μην έχει έρθει επίσημα, αλλά από τη στιγμή που στον Παρνασσό εμφανίστηκαν τα πρώτα χιόνια και η θερμοκρασία άγγιξε μονοψήφιους αριθμούς, σίγουρα μύρισε …Χριστούγεννα εδώ σε εμάς.

Το απόλυτα cozy σκηνικό, εκείνο που με κάνει να νιώθω τυχερή και ευτυχισμένη που κατάφερα να κάνω αυτό που ήθελα πραγματικά!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ο μπαμπάς θεσσαλονικιός, γέννημα θρέμα, η μαμά από την Ελάτεια, μια περιοχή κοντά στον Παρνασσό,  οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στην Αθήνα, εκεί λοιπόν ξεκίνησε η ζωή μου!

Δεν θα με έλεγες βέβαια ποτέ παιδί της πόλης, το ελεύθερο αλλά και οργανωμένο camping και οι συχνές αποδράσεις μας, με έκαναν να λατρέψω της ζωή εκτός πόλης. Είχα την ευτυχία να έχω δύο γονείς που μου έδειξαν και μου χάρισαν απλόχερα την αληθινή ευτυχία στα πιο απλά και αληθινά!Μια εκδρομή στη θάλασσα, στο βουνό, ποδήλατο παράλληλα με τη θάλασσα, ταξίδια σε όλη την Ελλάδα.Απλά, ήσυχα, χωρίς πολλά πολλά!

Η επαφή με τη φύση σου υπενθυμίζει τις αληθινές ομορφιές και όχι τις “τεχνητές” χαρές ή πλούσιες ανάγκες που γεννά μια πόλη. 

Είναι ευλογία να ξυπνάς και να μυρίζεις το καθαρό βρεγμένο χώμα, να αναπνέεις τη δροσιά και να μπορείς να απολαύσεις το κάθε σου ουσιαστικό λεπτό στο 100%, κάτι που στις πόλεις είναι πολλές φορές απαγορευτικό. 

Είναι ευλογία να ξυπνάς και να κοιμάσαι χαμογελώντας! Όχι γιατί δεν έχεις προβλήματα, υποχρεώσεις…Αλλά γιατί ο τρόπος ζωής εδώ σου υπενθυμίζει τις προτεραιότητες και τα αληθινά σου θέλω!

Μη φοβάσαι τις αλλαγές, τόλμησε, πάλεψε γι’ αυτό που θέλει η καρδιά σου. Ναι, θα έρθουν δύσκολα, μη φοβηθείς όμως, μη τρομάξεις, γιατί εάν παλέψεις σίγουρα θα βγεις νικητής και στο τέλος της ημέρας θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος.

 

 

You may also like