Αυτή είναι η σωστή περιποίηση προσώπου για να έχεις πάντα λαμπερή επιδερμίδα

by Ioanna Sxoina

Πόσο χαίρομαι που επανέρχομαι στα γνωστά και αγαπημένα μου λημέρια!

Μετά από αρκετό καιρό επιστρέφω στο αγαπημένο μου Blog με ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο αν χειριστούμε σωστά μπορεί να μας αναδείξει και αν το χειριστούμε λάθος να μας χαντακώσει…

Είμαι ξεκάθαρα ¨παιδί” του μακιγιάζ και όλης εκείνης της λάμψης που χαρίζει ένα Make Up Look, όμως εδώ και μερικά χρόνια έχω υιοθετήσει ένα διαφορετικό μοντέλο, που σαν επίκεντρο έχει τη σωστή περιποίηση του προσώπου μου κι έπειτα το αγαπημένο κομμάτι του μακιγιάζ.

Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια που δυστυχώς αντιλήφθηκα με μια μικρή (εδώ κολλάει το ευτυχώς) καθυστέρηση, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Με την αλλαγή των εποχών μεταβάλλονται ταυτόχρονα και οι δικές μας ανάγκες και προσαρμόζονται- “κουμπώνουν” με τις εποχές. Σκέψου την αλλαγή που αισθάνεσαι με τη μεταβολή κάθε εποχής στη διάθεση σου, την όρεξη σου για το φαγητό, την όψη των μαλλιών σου, στην επιδερμίδα σου! Γι’ αυτό πάντα λέω πως πρέπει να έχουμε δυνατή σχέση με τον εαυτό μας, να τον ακούμε, να τον καταλαβαίνουμε και να του χαρίζουμε μόνο το καλύτερο.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να χαρίσεις στο πρόσωπο σου την καλύτερη δυνατή φροντίδα;

  • Βρες τον τύπο της επιδερμίδας σου, μόνο έτσι θα μπορέσεις να του χαρίσεις την κατάλληλη περιποίηση και θρέψη. Αν δεν μπορείς να τον διακρίνεις, μια επίσκεψη στον δερματολόγο θα σου δώσει τις πιο σωστές απαντήσεις.
  • Ο σωστός καθαρισμός του προσώπου πρωί και βράδυ αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα. Απομάκρυνε τα σκληρά καθαριστικά και τα σαπούνια που σε αφυδατώνουν και φυσικά μη ξεχνάς ποτέ όσο κουρασμένη και να είσαι, να αφαιρείς σχολαστικά το μακιγιάζ από το πρόσωπο σου.
  • Ενυδάτωση και θρέψη! Είναι το ακριβώς επόμενο βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς ακόμη κι εσύ που έχεις την πιο λιπαρή επιδερμίδα! Υπάρχει η τάση να θεωρούν πολλά κορίτσια που έχουν λιπαρή επιδερμίδα, ότι δεν χρειάζονται ενυδάτωση!WRONG! Φυσικά και χρειάζεσαι κι εσύ την ενυδάτωση, με ενυδατική κρέμα, η οποία ρυθμίζει τη λιπαρότητα και την έκκριση σμήγματος.
  • Δεν ξεχνάς ποτέ μα ποτέ την κρέμα ματιών. Τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου και το δέρμα που τα περιβάλλει εξαιρετικά λεπτό με αποτέλεσμα να θέλει πολύ μεγάλη φροντίδα. Ειδικά τον Χειμώνα με το κρύο, το οποίο αφυδατώνει περισσότερο την περιοχή.
  • Τα χείλη πάντα να τα κρατάς πλούσια ενυδατωμένα, για να αποφύγεις, ξηρότητα, ερυθρότητα και σκασίματα!
  • Μία με 2 φορές την εβδομάδα, χάρισε στο πρόσωπο σου απολέπιση, με το κατάλληλο Face Scrub για εσένα και extra περιποίηση με τις κατάλληλες μάσκες προσώπου.
  • Τέλος μη ξεχνάς την εντατική φροντίδα της περιοχής του λαιμού και του ντεκολτέ!Ο χρόνος είναι εξαιρετικά… “σκληρός” με αυτά τα σημεία.

Αυτά τα βήματα ακολουθώ κι εγώ πιστά όσο κουρασμένη και να είμαι όσο και να βαριέμαι!

Μη ξεχνάς να χαρίζεις στον εαυτό σου ότι καλύτερο μπορείς και να μην κάνεις ποτέ εκπτώσεις…!

You may also like